PALISADES HOUSE | LOS ANGELES, CALIFORNIA | 2008-2010

This major renovation to a single-family home in Los Angeles on a rather dramatic site aims to provide multiple direct connections to the outdoors maximizing exposure to the newly landscaped rear yard that abuts a small creek. An upper, exterior deck extends out from the living room placing you among the trees and bamboo, a soft green buffer that effectively maintains a veil of privacy. The lower deck connects the master bedroom and the two children's bedrooms with casual seating areas and a jacuzzi tub.

The project involved a small addition to the home providing for a new bedroom and bathroom, new exterior decks, steel stair and bridge, interior renovation and a complete re-cladding of the home in mahogany siding, weathering steel and smooth-finish stucco. The kitchen was re-configured with an oversized island doubling as a casual family dining table and is highlighted with an equally large north-facing skylight.

Photographers: Alen Lin and Stephen Morton (as noted)